MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Adresselister
Introduktion
Ud fra MADS kundekoder kan der oprettes forskellige lister (sæt) af kunder. Hver enkelt kundekode skal angives. En liste kan så derefter udskrives som etiketter eller på en listeudskrift. Bemærk at ændringer på kunden slår igennem på listen, dog fjernes ikke slettede (passiverede) kunder, hvis de en gang er sat på listen.
Opret en liste
 1. Skriv et selvvalgt navn til listen. Tryk [TAB].
 2. Lav eventuelt en beskrivelse til listen i feltet.
  Tryk [F4] (næste blok) for at angive hvilke kunder, der skal på listen.
 3. Kunder skrives kun i kolonnen "Afskode". Så længe markøren står i et tomt felt i den kolonne kan du taste [F9] (værdiliste) for at få vist en søgemulighed.
 4. I søgemuligheden (se herunder) Skriver du dine søgekriterier og trykker  [ENTER]. Kun den markerede kunde tages med over i adresselisten når du taster [F12] (vælg).
 5. Gentag søgningen eller tast næste kundekode ind manuelt indtil du har alle de kunder, du ønsker på listen.
  Bemærk, at opdateringer i kundekartoteket slår igennem på listen, dog IKKE hvis en kunde stilles slettes (passiveres).
Udskriv etiketter eller liste
 1. Hvis du trykker på knappen "Udskriv etiketter" får du en rapport, hvor kunderne liste på A4-ark, 10 rækker og 4 kolonner på hver (se eksempel herunder). Der kan ikke ændres på dette layout.
 2. Trykker du på "Udskriv liste" får du istedet en liste med kunderne. Den kan du så til gengæld eksportere som fx tekst-fil eller XML (som er vist i illustrationen nedenfor).
Eksportere kundeliste som XML, så den kan udskrives i andet layout (fx afdelings labelsark)
 1. Eksporter først kundelisten (udskriv liste) som XML (se illustrationen ovenfor).
 2. Åbn XML-filen med Notesblok/Wordpad og ret den til så den kan læses af fx et regneark. Når du åbner den vil først linie være: <?xml version="1.0"?>. Den skal du rette til: <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>. XML-filen kan nu læses af andre programmer.
 3. Åbn et regneark og gem den som en regnearks-fil.
 4. Åbn dit tekstbehandlingssystem. Brug Brevfletnings-funktionen til at vælge både den labelsark-type I har og den regnearks-fil, som indeholder listen over kunder. Nu skulle du have mulighed for at udskrive alle valgte kunder på de labelsark I har.

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: herlau@rm.dk