MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Opdatering af medcom tabeller
Introduktion
I programmet Opdatering af medcom tabeller indlæses de landsdækkende mds-koder og -klassifikationstabeller, der sikrer at jeres lokale koder kan 'mappes' til landsdækkende anvendte koder, og dermed virke ved elektronisk kommunikation (rekvisitioner/svar). Heri sker ogs√• en opdatering af et udsnit af de nationale prompter. Promptlisten indeholder de prompter, MADS-superbrugere med tiden har √łnsket oprettet hos MADS eller MDS-gruppen. Komplet liste over nationale prompter findes p√• www.medcom.dk. Endvidere vil de aftalte DRG-hovedgrupper (4 undersøgelsesgrupper og 5 materialegrupper) opdateres, så alle kombinationer med en bestemt undersøgelse eller en bestemt undersøgelse og prøvemateriale vil kunne tildeles samme vægttal.
I programmet er det også muligt, at opdatere DRG-kalkulationer (specifikke vægttal) fra et andet laboratoriums vægttal.
Indlæse MDS-koder 1
  1. Når du har modtaget Medcom-tabellerne fra MADS-gruppen, skal du gemme dem i samme separate mappe, hvor der ikke er andre filer i.
  2. Åbn dette programmet.
  3. Klik på knappen "Gennemse", find og markér blot én af de tilsendte filer. Når du klikker på åbn, vender billedet tilbage til "Opdatering af medcom tabeller", hvor alle de øvrige filer nu står i rækkerne nedenfor.
Indlæse MDS-koder 2
  1. Tryk på F10](acceptér), for at starte indlæsningen.
  2. Når indlæsningen er færdig vil der vises en fejlliste, hvis der overhovedet er fejl.
Indlæse MDS-koder 3
  1. Listen viser det udsnit af jeres eget repertorie, hvor der lokalt hos jer i programmet MDS-koder er anvendt eller oprettet landsd√¶kkende MDS-koder, som ikke findes i det indl√¶ste landsd√¶kkende repertoire. Fejlen er kommenteret i sidste kolonne. "Kan slettes" betyder, at MDS-kombinationen blot er oprettet, endnu ikke anvendt i jeres repertoire. MDS-koden kan derfor slettes MEDMINDRE I √łnsker at bevare den. "Er anvendt i eget repertoire" betyder derimod, at I faktisk har anvendt MDS-koden, selvom den ikke findes i det indl√¶ste landsd√¶kkende repertoire. Anvendte kombinationer kan være kombinationer I har oprettet ved manuel rekvisition, hvor rekvirenten f√•r elektronisk svar. Anvendte kombinationer kan også være kombinationer, der tidligere har været anvendt ved elektronisk rekvisition, men som nu er slettet i de landsdækkende kombinationer. Endelig kan det v√¶re kombinationer I har √łnsket oprettet, fordi det landsd√¶kkende repertoire endnu ikke (eller aldrig) vil indeholde den MDS-kode (fx specielle pakker).
    Det er en god idé at udskrive fejllisten. Nogle af kombinationerne kan måske slettes, da de ikke anvendes, men nogle ønsker I måske at få oprettet. Disse ønsker skal sendes som forslag til MDS-kodegruppen.
  2. Luk fejllisten igen efter udskrivningen. Ved at aktivere knappen "Slet udgåede kombinationer" slettes alle MDS-kombinationer som på fejllisten havde fejlkoden "Kan slettes". Derved kan man hurtigt rydde op i de fleste lokale MDS-kombinationer. Er der på fejllisten nogle I ønsker at bevare, selvom de ikke er anvendt endnu, bør I IKKE trykke på "Slet udgåede kombinationer", men istedet sende dem som forslag til MDS-kodegruppen.
  3. Ved at aktivere knappen "Opdatering af DRG kalkulationer", lægges vægttal fra det repertoire opdateringsfilerne er sendt fra (fx Odense) ind på de MDS-kombinationer som også ligger i modtagerens repertoire (fx Esbjerg).
 
Fortryde indlæsning af landsdækkende MDS-koder.
Hvis I ønsker at fortryde indlæsningen af de landsdækkende MDS-koder, kan I blot genindlæse et af de foregående landsdækkende MDS-koder (kan rekvireres hos MADS-gruppen).

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: auh.mads-gruppen@rm.dk