MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Gruppering af rep. (Cosmic)
Introduktion
I programmet Gruppering af rep. (Cosmic) oprettes Cosmic-specifikke materialegrupper. Alle MDS-koder, der indgĂĄr i Cosmic-repertoiret, skal samtidig knyttes til en af disse materialegrupper.
Oprette Cosmic materialegrupper
 1. Materialegrupper (Nederste blok): Opret den eller de materialegrupper, du skal bruge i Cosmic-repertoiret. Angiv en selvvalgt kode og en dertil hørende tekst for materialegruppen. Kender du alle de materialegrupper, du skal anvende, kan du oprette dem på én gang nu. Vi foreslår man anvender 5-cifrede koder, og evt. "arver" samme grupper, som anvendes af andet/andre KMA i samme region. Gem med [F10](acceptér).
 2. Repertoiregrupper: Markér det relevante repertoire (fx "Hospital").
 3. Prøvetagningssted og ønsket undersøgelse: De kombinationer af prøvemateriale og ønsket undersøgelser, der indgår i det valgt repertoire, vises.
  1. Markér først den Cosmic Materialegruppe (nederst) du først vil knytte MDS-koder til.
  2. Markér dernæst et prøvmateriale (prøvetagningssted).
  3. Markér derpå en ønsket undersøgelse.
  4. Mens markøren er på den ønsket undersøgelse tilknyttes kombinationen af det markerede prøvemateriale og den markerede undersøgelse til den markerede Cosmic Materialegruppe med [F12](vælg). Brug også [F12](vælg) hvis kombinationen istedet skal fjernes fra Cosmic Materialegruppen.
  5. Gem med [F10](acceptér).
 4. Fortsæt indtil alle kombinationer af prøvemateriale og ønsket undersøgelser er knyttet til en af de Cosmic Materialegrupper, du har oprettet.
Slette en Cosmic materialegruppe
Cosmic materialegrupper kan ikke slettes, hvis de er knyttet til en kombination af prøvemateriale og ønsket undersøgelse. Fjern først tilknytningerne til Cosmic Materialegruppen. Herefter kan Cosmic Materialegruppen slettes.

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: auh.mads-gruppen@rm.dk