MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Dan egne tabelfiler
Introduktion
I programmet Dan egne tabelfiler genereres repertoirefilen (2 filer) for jeres laboratorium med henblik på elektronisk rekvisition fra en valgt repertoiregruppe (praksis, hospital, etc). Repertoirefilen sendes derpå til den myndighed, Medcom, der etablerer den elektronisk kontakt mellem kunderne og laboratoriet. For en gennemgang af de punkter du skal igennem ved forberedelsen af elektronisk rekvisition, se siden FORBEREDELSE TIL ELEKTRONISK REKVISITION OG SVAR.
Se også MDS-rapporten eller www.medcom.dk (menuen "koder/tabeller/ydere" → menupunktet "MDS-koder"). 
Oprette repertoirefil
  1. Vælg repertoiregruppe [PIL OP/NED] og tast [F12](vælg).
  2. Indtast stinavn, men ikke filnavn (Det genererer MADS) hvis du skaber repertoire til Cosmic og B-Data. Skabes repertoire til XML (EPJ-systemer og WebReq!), er stinavnet defineret i Serviceprogrammer (MadsSvarLytter), uanset hvad du skriver i feltet "Stinavn".
  3. MADS angiver Landsdækkende versionsnummer, forslag til nyt Lokal versionsnummer og Kvalifikator.
    Kvalifikator og Det Lokale versionsnummer opdateres automatisk ud fra programmet Dan eget repertoire.
  4. Kun for repertoire til B-Data skal der angives tegnsæt. For alle andre repertoire vælger MADS det relevante tegnsæt ("ISO8859-1"). Markér hvilken protokol repertoiret skal oprettes efter - Bemærk at Praksis-repertoire til Webreq skal afleveres i "XML-repertoire", IKKE "Webreq".
  5. Tast  [F10](accepter). Nu dannes repertoirefilerne, men afhængig af, om det er til Cosmic/B-Data eller XML, vil det ske på lidt forskellig måde. Til Cosmic/B-Data dannes repertoirefilerne i det bibliotek, der er angivet i stinavn. Til XML dannes repertoirefilen ved hjælp af MADS serviceprogram "MadsSvarLytter" - i forbindelse med svarudskrivningen - og lægges det sted, der er angivet i MadsSvarLytter.
  6. Repertoires skal så sendes til den myndighed, fx medcom, der etablerer den elektronisk kontakt mellem kunderne og laboratoriet.
Slette egne tabelfiler
Når tabelfilerne er oprettet og sendt til Medcom, vil den gamle repertoirefil automatisk blive overskrevet. Det er en god idé at afdelingen selv gemmer en kopi af tidligere repertoirefiler, men ellers vil medcom foreløbigt have alle versioner til praksis liggende (www.medcom.dk -> koder/ydere/tabeller -> Koder ->Laboratorieområdet -> MDS-koder). Vedr. EPJ er der forskellige lokale aftaler.

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: auh.mads-gruppen@rm.dk