MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Analyseopsætning
Introduktion
I programmet Analyseopsætning knyttes en specifik analyseautomats bestemte test-type til en resistensrække eller forgæringsrække, oprettet i MADS, med henblik pĂĄ overførsel i Dyrknings-programmet. Analyseautomaten skal være opsat til direkte kommmunikation med MADS i programmet Analyseinterfaces. Resistens- eller forgæringsrækken, der svarer til test-typen i automaten, skal være oprettet i MADS.
Nederst i manualen er eksempler pĂĄ, hvordan data hentes ind i dyrkningsprogrammet.
Oprette eller ændre en analyseopsætning

Forskrift
Feltnavn (Klik på betegnelsen for at springe til illustrationen) Forskrift for at oprette en analyseopsætning Forskrift for at ændre en (allerede oprettet) analyseopsætning
Analyseident
VITEK_2
Indsæt navnet (analyseidentiteten) på analyseapparatet, som det er angivet i programmet Analyseinterface.
[F9](værdiliste) viser de automater, der er oprettet i Analyseinterfaces.
Analyseidentiteten kan ændres til et andet, oprettet i Analyseinterface. I Dyrkningsprogrammet vælges mellem analyseapparater med [PIL OP/NED].
Analyseident
Vitek ll
Indsæt det navn, som skal vises for analyseapparatet i Dyrkning. Navnet kan frit ændres.
Laboratorieafsnit
B
Vælg laboratorieafsnit. Laboratorieafsnittet kan ændres.
Automatprogram
Vitek
Vælg fra Drop-down listen hvilket program, der skal bruges i Dyrkningsprogrammet. Vitek og fx Maldi-Brueker er meget forskellige i visningen i Dyrkningsprogrammet. Kan ændres.
Anvendte rækker
57
Indsæt koden for resistensrække eller forgæringsrække oprettet i MADS.
[F9](værdiliste) viser oprettede resistens- og forgæringsrækker.
Kan ændres.
Vitek kode
AST-P580
Indsæt Vitek koden (Vitekkortet) eller test-typen (Maldi-Tof eller Phønix), der svarer til den valgte resistensrække eller forgæringsrække. Kan ændres.
Analyse - Analyseid i Viek
Y 52 Penicillin
MIC Vitec - peng
I rækken skal de enkelte analyser mappes med navnet automaten sender. Bemærk i rækken, at MADS godt kan håndtere, at MIC-værdien overføres som "peng" et sted, mens resistensen overføres som "peng" et andet sted. Hvad der overføres til MADS afhænger også af, hvordan opsætningen er i Gruppemasken. Hvad der svares ud, afhænger udover Gruppemasken også af hvilket svar der sendes (Praksis (EDIFACT), EPJ (XML), Miba (XML) eller WebMads). Det er komplekst, så kontakt MADS-gruppen, hvis I har specielle behov hér. Kan ændres.
Afslut Når alle værdier er indtastet for den enkelte Analyseident tastes [F10](acceptér), hvorved analyseopsætningen er oprettet. Når du er færdig med dine rettelser trykkes [F10](acceptér). Så er ændringerne gemt.
Hente analyseautomatens resultater i Dyrkning - et eksempel.
Markér bakterien, der er resultater på.
Vi klikker på Hent udfor Phønix.

Phønix-resultaterne er nu tilgængelige. Her klikkes på Resistensanalyser.

Her klikkes på Overfør MIC.

De resultater, der kan overføres, fordi de MADS-analyserne (Ampicillin MIC Vitek og (NB!) Ampicillin Vitek tol) er parret med Phønix'ens (AM), er overført.

På rækken kan man nu se, at Phønix-resultaterne er overført.

Slette en analyseopsætning
En analyseopsætning kan slettes. Man sletter kun muligheden for at sende/hente oplysninger til analyseautomaten fra Dyrkning. Kommunikationsparametrene mellem analyseautomaten og MADS er ikke slettet, da de er oprettet i programmet Analyseinterface.

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: herlau@rm.dk