MADS
MANUAL
KURSER
BRUGERMØDER
MDS-KODER
BESKRIVELSE
KONTAKT

powered by FreeFind
Resultatkoder - Fund
Introduktion
I programmet Resultatkoder - Fund er oprettet de koder og kodetekster for Resultatkoder, som anvendes ved analysefund. Samtidig er resultatkoderne oversat til en statistisk resultatkode, så prøven indplaceres korrekt ved udtræk opdelt på prøvens resultat (positiv/negativ/forurenet/andet) - se også modellen for tolkningsstatistik. De statistiske resultatkoder er oprettet i Følgetekster (Art=STARES). Begrænsningen af hvilke resultatkoder, der skal være tilgængelige i Laboratorieprogrammerne (Prøveanalyse og Analysebesvarelse) for en bestemt ønsket undersøgelse, opsættes i Analysemasker.
Af hensyn til indberetning af overvågningsprøver, bør man anføre MiBa mapningskoder ved resultatkoderne for analysesvar.
Oprette eller ændre en resultatkode
Illustrationen viser et eksempel på hvordan det kan være udfyldt. Hvert feltkolonne fungerer samtidig som links (henvisning) til forskriften nedenfor. [TAB] markerer og [ENTER] (eller muse-klik på feltet) aktiverer linket, der bringer dig frem til feltets forskrift.

Forskrift
Feltnavn(Klik på betegnelsen for at springe til illustrationen) Forskrift for at oprette en resultatkode Forskrift for at ændre en (allerede oprettet) resultatkode
Kode
1
Angiv den unikke kode for resultatet. Koden kan ikke ændres, når resultatet først har været anført for en prøve.
Tekst
Negativ
Angiv den unikke tekst for resultatet. Teksten kan ændres, men ikke slettes.
Kort Tekst
Neg.
Angiv kort tekst for resultatet. Vises i alle oversigter, hvor der ikke er plads til den fulde tekst. Teksten kan ændres, men ikke slettes.
Res. gruppe
2 Negativ
Knyt den statistike resultatværdi som en prøve vil få, hvis prøvens eneste oplysning er resultatkoden for den/de tilknyttede analyser. [F9] (værdiliste) viser de mulige resultatgrupper, oprette i Følgetekster (Art=STARES). Resultatgruppe kan ændres, men ikke slettes.
MiBa mapningskode
10000 Negativ
Når afdelingen er begyndt at sende svar til MiBa (XRPT06), bør der angives mapningskoder. Alle resultatkoder (analysefund!), der kan mappes til en MiBa-mapningskode, bør mappes. Sammen med dine kolleger bår du diskutere, hvilke resultatkoder, der kan mappes.
[F9] (værdiliste) viser de oprettede MiBa mapningskoder.
Mapningskoden kan ændres, men ikke slettes.
Afslut Gem den oprettede resultatkode med [F10] (acceptér).  
Slette en resultatkode
Hvis resultatkoden er anvendt på en prøve kan den ikke slettes. Hvis resultatkoden kun er knyttet til en analysemaske, men aldrig angivet på en prøve, kan den først slettes fra analysemasken (-erne) og siden slettes som resultatkode.

MADS
Klinisk Mikrobiologi - Aarhus Universitetshospital -  Region Midtjylland - Palle Juul-Jensens Boulevard 99
DK-8200 Aarhus N - DENMARK - Tel: (+45) 20 30 02 58 - Email: auh.mads-gruppen@rm.dk